• Översikt
  • Resplan
  • Inkluderat
  • Exkluderat
  • Recensioner
  • Bokning
  • FAQ

SOWETO MARATHON FOR CHARITY

 

Följ med till Johannesburg för att delta i Soweto Charity Run halvmara. Med en av våra erfarna och välutbildade, samt svensktalande guider, är detta ett perfekt tillfäll att delta i ett race med välgörenhet i fokus i kombination med en fantastisk resa till Sydafrika.

 

Denna resa vänder sig till alla som njuter av löpning. Inga formella förkunskapskrav finns men man bör känna sig bekväm med längre distanser för att få ut det mesta av denna halvmara. Fokus på racet är att ha kul, välgörenhet och att alla deltagare ska få en oförglömlig upplevelse.

 

Sydafrika är en av världens vackraste platser och vi har valt ut de viktigaste sevärdheterna som vi kombinerar med våra egna personliga pärlor och passar in i ditt tävlings- och träningsschema. Vår personliga touch ger er det bästa av två världar. Vi tar med er till naturreservat, vi ser vilda djur och mycket mer. Tillsammans skapar vi en oförglömlig upplevelse och ni behöver bara njuta av tävling, träning, resan, vyerna, det fina boendet och maten.

 

Sydafrika lockar fler och fler resenärer och det är inte så konstigt. Du slipper jetlag, knappt någon tidsskillnad och den bästa tiden att besöka Sydafrika är under våra kalla vintermånader.

PROGRAM

Itineraries

Dag 1

FLYG TILL JOHANNESBURG

Avresa från Arlanda med Qatar Airways med mellanlandning och byte i Doha. Vi möts laddade och glada att slippa svenska vädret. Cape Active hjälper till med incheckning och ser till att alla får hjälp om behov finns. Vår resa är självklart klimatkompenserad. Mat och dryck ingår på flyget. 30 kilo incheckat bagage per person (endast 1 väska) samt 8 kilos handbagage (55x40x23 cm). Det är en lång resa till Sydafrika och vi ankommer inte Johannesburg förrän dag 2.

Dag 2

ANKOMST I JOHANNESBURG

Vi anländer i Johannesburg strax innan lunch där bussen väntar och en av våra guider möter upp för att skjutsa till hotellet. Resan från flygplatsen till hotellet tar ungefär en timma. Väl framme checkar vi in och bekantar oss med hotellet och våra rum. Poolen finns tillgänglig för den som vill.

Dag 3

TRÄNING

Dagen ägnas åt förberedelser inför Soweto Marathon.

Dag 4

SOWETO CHARITY RUN

South West Townships har utvecklats från ett område som skapades baserat på apartheidregimens tvångsförflyttning, till ett stolt bostadsområde med hög social prestige och som även är viktig del av den lokala turistindustrin trots att det saknar spektakulära attraktioner. Resenärer besöker Soweto för att ta del av det välkomnande township-livet och för att besöka platser av historisk betydelse, t.ex. Nelson Mandelas gamla hus. Med det sagt så är Soweto Marathon ett måste. Loppet i sig är dessutom en bra utmaning för löpare på alla nivåer.

Dag 5

APARTHEIDMUSEUM & SOWETO

Apartheidmuseet öppnade 2001 och anses vara det mest framstående museet i världen för berättelsen om 1900-talets Sydafrika, i vilken apartheid spelade en central roll. Detta är det första museet i sitt slag och illustrerar apartheids uppgång och fall. Själva museet är ett fantastiskt exempel på användandet av design, rum och landskap för att erbjuda besökare från hela världen en unik Sydafrikansk upplevelse.

Dag 6

LEJONPARKEN OCH HARTEBEESPOORT DAM

Lejonparken är ett populärt turistmål bland lokalbefolkningen och utländska turister. Den nya anläggningen i Cradle of Humankind håller standard i världsklass och erbjuder gästerna en oförglömlig upplevelse med nära interaktion med djuren, guidade game-drives och self-drives. Parkens gäster får möjligheten att klappa lejonungar, handmata giraffer, strutsar och antiloper. Vi passerar Hartebeespoort Dam på vägen tillbaka. Dammen ligger i en dal söder om bergskedjan Magaliesberg. Löst översatt betyder namnet ”koantilopspasset” och är en plats som var historiskt populär bland jägare.

Dag 7

MAGALIESBERG ZIPLINE

Vi tar oss till Magaliesberg för att uppleva ett av Sydafrikas snabbast växande eco-äventyr. Ett oförglömligt äventyr i en magnifik omgivning där vi via zipline tar oss från plattform till plattform över en serie av stålkablar. Detta äventyr uppskattas av såväl naturälskare som familjer och spänningssökare.

Dag 8

PILANESBERG

Vi åker till Blyde River Canyon för att uppleva naturens charm och få se en fantastisk panoramavy. Blyde River Canyon har formats av naturliga erosioner, floden som rinner fram sakta mellan klippväggarna har format detta magnifika landskap. På vägen til Blyde River Canyon stannar vi vid Bourke's Luck Potholes. Här har två floder skapat enorma cylindriska potholes i sandstenen. Resultatet är ett fascinerade nätverk av tunnlar, tuber och bubblande pooler i olika färger.

Dag 9

HEMRESA FRÅN JOHANNESBURG

Vi lämnar Johannesburg strax efter lunch och beger oss till flygplatsen. Väl framme checkar vi in och de som vill bekantar sig med tax-free affärerna på flygplatsen innan avgång.

Dag 10

HEMKOST

Vi mellanlandar i Doha innan vi anländer i Sverige under förmiddagen. Välkommen tillbaka till Cape Active!

Soweto marathon

Intressanta föreläsningar

Lokala sevärdheter som Pilanesberg och Magaliesberg

Historiskt viktiga besöksmål som Soweto och Apartheid museumet

Fine dining

Äventyrsupplevelser

Alkohol

There are no reviews yet.

Be the first to review “SOWETO MARATHON FOR CHARITY – TBD”