• Översikt
  • Resplan
  • Inkluderat
  • Exkluderat
  • Recensioner
  • Bokning
  • FAQ

UPPLEV KAPSTADEN

 

Utforska Kapstaden med en av våra erfarna svenskatalande guider, det är ett perfekt sätt att få ut det bästa av er resa till Sydafrika.

 

Denna resa vänder sig till dig som är äldre men som fortfarande är aktiv och vill kombinera fantastiska upplevelser med härliga, varierande och inspirerande aktiviteter i olika former. Vi börjar varje dag med ett träningspass och sen väver in fysisk aktivitet som en naturlig del av övriga dagsaktiviteter. Utöver detta ordnar vi ett antal föreläsningar under resan med fokus på hälsa.

 

Vi åker till Kapstaden som är en av världens vackraste städer och vi har valt ut de viktigaste sevärdheterna som vi kombinerar med våra egna personliga pärlor. Vår personliga touch ger er det bästa av två världar. Vi tar med er till naturreservat, vackra vingårdar, vi ser vilda djur och njuter av fantastisk utsikt från Taffelberget. Tillsammans skapar vi en oförglömlig upplevelse och ni behöver bara njuta av resan, vyerna, det fina boendet och maten.

 

Sydafrika lockar fler och fler resenärer och det är inte så konstigt. Du slipper jetlag, knappt någon tidsskillnad och den bästa tiden att besöka Sydafrika är under våra kalla vintermånader.

PROGRAM

Itineraries

Dag 1

FLYG TILL KAPSTADEN

Avresa från Arlanda med Qatar Airways med mellanlandning och byte i Doha. Vi möts laddade och glada att slippa svenska vädret. Cape Active hjälper till med incheckning och ser till att alla får hjälp om behov finns. Vår resa är självklart klimatkompenserad. Mat och dryck ingår på flyget. 30 kilo incheckat bagage per person (endast 1 väska) samt 8 kilos handbagage (55x40x23 cm). Det är en lång resa till Sydafrika och vi ankommer inte Kapstaden förrän dag 2.

Dag 2

ANKOMST I KAPSTADEN

Vi anländer i Kapstaden strax innan lunch där bussen väntar och en av våra guider möter upp och tar er till hotellet. Resan från flygplatsen till hotellet tar ungefär en timme och går igenom Kapstaden. Väl framme checkar vi in och bekantar oss med hotellet och våra rum. Poolen finns tillgänglig för den som vill.

Dag 3

ROBBEN ISLAND & V&A WATERFRONT

Vi börjar dagen med ett träningspass på hotellet. Vi kommer sedan promenera ganska mycket som en del av programmet för resten av dagen. Robben Island har i flera perioder fungerat som fängelseö, och är mest känd för att många apartheidmotståndare, bland dem Nelson Mandela, satt som politiska fångar här. Idag är ön ett populärt besöksmål för turister och blev 1999 uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi når ön med färja från Victoria & Alfred Waterfront efter att vi ätit lunch.

Dag 4

TAFFELBERGET

Taffelberget är ett platåberg med en högsta punkt på 1086 meter över havet. Toppen av berget bildar en tre km lång platå. Taffelberget är en populär turistattraktion i Kapstaden och det finns en linbana upp till platån. Taffelberget är känt för sin rika flora och det finns uppskattningsvis 1470 olika växtarter på berget. Det finns bl.a. 250 olika arter av tusenskönor. På berget finns också många olika djurarter. För de som orkar kommer vi gå upp för Taffelberget vilket innebär en promenad på stigar i ungefär en timme. Vi stressar inte och promenaden kräver inga särskilda förkunskaper eller konditionskrav. Väl uppe på berget fortsätter vi promenera runt platån för att njuta av utsikten.

Dag 5

SAFARI

Vi kan inte besöka Sydafrika utan att se vilda djur. Inverdoorn game reserve ligger i Klein Karoo, ungefär två timmar från Kapstaden, och har spelat en betydande roll i att upprätthålla den biologiska mångfalden i regionen. Inverdoorn är också hem till det framgångsrika cheetah conservation centre. År 2012 blev Inverdoorn en Big five safari destination efter att elefanter introducerats i reservatet. ”The Big Five” är ett samlingsnamn för lejon, leoparder, elefanter, noshörningar och bufflar. Beteckningen har historiskt inget att göra med de fem djurens fysiska storlek, utan om svårigheten att fälla dem och faran man utsatte sig för under jakten. I dag använder de flesta uttrycket i samband med safari.

Dag 6

VINDISTRIKTET

Vi upplever vindistriktet till fots och med hjälp av den spårvagn som numera går mellan olika vingårdar. Våra promenader går bl.a. mellan vinrankorna vilket ger en underbar upplevelse av hur det ser ut på en vingård. Franschhoek är en liten stad i Western Cape, 75km från Kapstaden, och en av de äldsta städerna i Sydafrika. Vi besöker staden och vindistriktet runt omkring där majoriteten av Sydafrikanskt vin produceras. De omkringliggande bergen skapar ett otroligt landskap och en naturskön bakgrund till en myriad av vingårdar, men bergen är även en av anledningarna till att druvorna trivs i detta område. Vi besöker ett antal vingårdar och provar deras lokala viner.

Dag 7

KAPSTADEN CENTRUM & BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

Efter vårt dagliga morgonpass för att komma igång börjar vi vår dag på Long Street som är känt som en bohemisk mötesplats med blandade kulturer som lockar turister från världens alla hörn. Vi hittar butiker, bokaffärer och restauranger. Arkitekturen domineras av viktorianska byggnader med balkonger av smidesjärn. Kirstenbosch är en botanisk trädgård som uppfördes 1913 vid foten av Taffelberget för att bevara den inhemska floran. Det var den första botaniska trädgården i världen med en sådan inriktning. Kirstenbosch lägger därför stor vikt vid odling av inhemska planter. Vinterträdgården har plantor från ett antal olika regioner, t.ex. savannen, fynbos, karoo och andra. Utomhus ligger fokus på planter som är inhemska i Kap-regionen, med spektakulära proteor i topp.

Dag 8

CAPE POINT & SIMONS TOWN

Dag 8 blir en relativt lång dag med mycket upplevelser, både i bil och till fots. Cape Point är en av de yttersta uddarna på Kaphalvön i Sydafrika. Den andra udden är Godahoppsudden. Vi besöker båda dessa uddar. Vägen mot Cape Point går genom en av de mest artrika växtregionerna i världen och längs vägen finns chans att se bontebok och Afrikas största antilop Eland. Strutsar vandrar fritt och vi stöter garanterat på babianerna i området. På vägen tillbaka besöker vi stranden vid Boulders Beach i Simonstown. Boulders Beach är en pingvinfristad där det bor här mellan 2 500-3 000 fridlysta pingviner.

Dag 9

HEMRESA FRÅN KAPSTADEN

Vi lämnar Kapstaden strax efter lunch och beger oss till flygplatsen. Väl framme checkar vi in och de som vill bekantar sig med tax-free affärerna på flygplatsen innan avgång.

Dag 10

HEMKOMST

Vi mellanlandar i Johannesburg och Doha innan vi anländer i Sverige under förmiddagen. Välkommen tillbaka till Cape Active!

Inspirerande träningspass med våra instruktörer

Intressanta föreläsningar

Lokala sevärdheter som Cape Point och Taffelberget

Historiskt viktiga besöksmål som Robben Island

Vinprovning

Naturupplevelser

Alkohol

There are no reviews yet.

Be the first to review “UPPLEV KAPSTADEN – TBD”