Matpassion och inspiration

en viktig

Del av alla våra resor

- passion för mat

Våra resor handlar inte enbart om träning. Sydafrika erbjuder ett fantastiskt kök med mat från hela världen. Här kan man njuta av afrikansk, amerikansk, fransk, tysk, grekisk, italiensk, japansk, mexikansk, thailändsk och spansk mat. Kvalitén på mat i Sydafrika håller hög nivå då mycket är närproducerat och organiskt.

Inramning

På våra resor lägger vi mindre fokus på kött och försöker blanda in mer omväxling baserat på de lokala råvaror som finns att tillgå. Det finns en stark vegetarisk kultur som naturligtvis även återspeglas i materbjudandet på våra resor. Vid kusten domineras menyerna av fisk och skaldjur. Kort sagt, det finns ett stort utbud som vi utnyttjar med fokus på hälsa och omväxling.

*notera att materbjudandet ser olika ut beroende på paket och destination

Restauranger

I jämförelse med Sverige är det fortfarande billigt att äta på restaurang i framförallt Sydafrika. Sydafrika har för närvarande en restaurang (The Test Kitchen) med på listan över de femtio bästa restaurangerna i världen, men service och mat är i princip alltid väldigt bra vart man än går och det märks tydligt att det är färska råvaror som används.

De restauranger som vi inkluderar i våra paket är oftast favoriter som vi besökt och upplevt under vår tid i landet. Vi vill kombinera atmosfär, mat och unika upplevelser för att våra gäster ska få den bästa möjliga upplevelsen.

Boma-middag

En Boma-middag är en afrikansk utomhusmiddag när den är som bäst. En traditionell Boma omringar gästerna under den glittrande afrikanska himlen. Middagen består oftast av grillad kyckling, nötkött, lamm och griskött som serveras med olika soppor och sallader. Det finns givetvis vegetariska alternativ också.

Vin

Vinproduktionen i södra Afrika är koncentrerad runt Kapstaden med stora produktionsområden i Constantia, Paarl, Stellenbosch och Worcester. Dessa områden producerar stora mängder vin i världsklass som både säljs lokalt och exporteras runt om i världen, bl.a. till Systembolaget i Sverige. Vi håller oss givetvis till Sydafrikanska viner under våra resor.

Matlagning med gruppen

Vissa av våra paket inkluderar en matlagningskväll där vi lär oss att tillaga hälsosam mat baserat på nya och gamla traditioner. Detta brukar vara mycket uppskattat och vi avslutar kvällen med en gemensam middag där vi njuter av maten vi lagat.

mat